Scopul principal al dermato-esteticii este de a imbunatati si de a reda aspectul dorit prin reducerea, ajustarea si transformarea imperfectiunilor, ceea ce are ca efect principal cresterea increderii in sine in totalitate atat fizic cat si psihic.
- Dermatoscopie
- Microderma-abraziune
- Mezoterapie
- Peeling chimic
- Consult dermatologic
- Consult dermato-cosmetic
- Crioterapie
- Chiuretare molluscum contagiosum
- Chiuretare tumorete
- Chiuretare duriloame
- Chiuretare alte leziuni
- Analiza lampa Wood
- Aplicatie TCA/leziuni
- Electrocauterizare molluscum pendulum
- Electrocauterizare papiloame cutanate

Asistenta medicala primara se asigura numai de catre medicul de familie, prin cabinete medicale organizate si prin cabinete medicale care functioneaza in structura sau in coordonarea unor unitati sanitare apartinand ministerelor si institutiilor centrale cu retea sanitara proprie, ca furnizori de servicii medicale in asistenta medicala primara, autorizati si acreditati potrivit dispozitiilor legale in vigoare.
– Carte de Identitate / Buletin de Identitate
– Cerere tip (se completeaza la cabinet)
– Dovada ca pacientul este asigurat. Aceasta consta in :
pentru salariati – adeverinta de salariat in care sa se precizeze ca atat angajatul cat si angajatorul sunt la zi cu plata contributiei la sanatate
pentru pensionari – talon de pensie
pentru persoanele aflate in somaj – adeverinta de somer
pentru liber-profesionisti (Persoane Fizice Autorizate) – adeverinta care atesta plata la zi a contributiei la sanatate
pentru elevi sau studenti – adeverinta de elev sau student
pentru persoanele care primesc ajutor social – adeverinta de la Primarie
pentru veterani – carnet de veteran de razboi
pentru persoanele cu handicap – copie dupa decizia de incadrare in gradul de handicap
In cazul inscrierii initiale la un medic de familie, trebuie depusa o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte faptul ca solicitantul nu este inscris la alt medic de familie.
– Certificat de nastere
– Acte de identitate parinte / reprezentant legal
– Cerere semnata de parinte / reprezentant legal
– Dovada de platitor de contributie C.A.S. a asiguratului – adeverinta de salariat din care sa rezulte ca s-au platit contributiile catre Casa de Asigurari, respectiv chitanta la zi de la C.A.S.M.B. in cazul Persoanelor Fizice Autorizate
– Copie dupa Carte de Identitate / Buletin de Identitate, respectiv dupa permisul de sedere pentru cetatenii straini care lucreaza in Romania
– Copie dupa certificatul de casatorie
– Declaratie pe propria raspundere ca persoana coasigurata nu este inscrisa la alt medic de familie
Dreptul de a-şi alege liber medicul de familie şi de a-şi putea schimba medicul de familie. Schimbarea medicului de familie este un act unilateral şi nu necesită aprobarea medicului de la care se pleacă sau a vreunei autorităţi. Nu este permis nici unui angajator să facă presiuni asupra angajaţilor cu privire la înscrierea lor pe lista unui anumit medic de familie (de exemplu pe motive de tip „firma noastră este arondata la…”)
Pacienţii au dreptul de a fi informaţi într-un limbaj inteligibil asupra stării lor de sănătate, asupra tratamentului şi a eventualelor alternative terapeutice (inclusiv asupra alternativei de a nu trata), asupra gradului de risc al investigaţiilor şi manevrelor medico-chirurgicale.
Dreptul la gratuitatea actelor medicale care fac parte din „pachetul asigurat” cum ar fi: consultaţii la cabinet, primirea de reţete compensate sau, după caz, gratuite, vaccinările obligatorii, primirea de bilete de trimitere sau de internare. Medicul nu poate pretinde anumite tarife pentru astfel de acte medicale.
Obligaţia de a se prezenta la consultul anual care are rol profilactic (= caută sa prevină apariţia sau agravarea bolilor) precum şi la vaccinari în cadrul campaniilor de vaccinare obligatorie.
Obligaţia de a-şi anunţa medicul de familie când: s-au înscris la un alt medic de familie; un alt medic le-a prescris un anumit tratament sau o investigaţie, au apărut modificări în starea de sănătate sau în datele personale (de exemplu schimbarea numărului de telefon !)
În cazul în care nu puteţi veni la data şi ora programată sunteţi rugat(ă) să daţi telefon cât mai din timp pentru anularea programării (altfel imaginaţi-vă că doctorul care vă aşteaptă ar putea consulta între timp pe altcineva).